Bemutatjuk a Bravos őrölt és szemes kávéinkat

Bravos kávét akarok!

A különböző kávéfajtákat: arabica és robusta egész szemeit Afrika, Ázsia, Dél- és Közép-Amerika termőterületeiről válogattuk össze. Szeretne aromákban és ízekben gazdag kávét fogyasztani? Célunk, hogy a legváltozatosabb fogyasztói igényeket is kielégítsük és megteremtsük otthonában a kávézás örömét. Válasszon a népszerű BRAVOS termékcsaládjai közül és készítse el pillanatok alatt kedvenc kávéját.

Válogatott kávészemek, különböző kávéfajták, arabica és robusta keveréke Afrika, Ázsia, Dél- és Közép-Amerika termőterületeiről egész szemekben, hogy az aroma az utolsó pillanatig megmaradjon a kávébabban, vagy megfelelő módszerrel, az ideális méretűre őrölve, hogy Ön kényelmesen pillanatok alatt elkészíthesse kedvenc kávéját.

A kávécserje termése, amikor leszüretelik még zöld. Amit a kávészaküzletekben, üzletláncok és kisebb üzletek polcairól leemelünk, annak a színe már a világosbarna árnyalattól kezdődően az olajos, fényes sötétbarnáig terjedhet. A kávékészítés első lépése a pörkölés, mely nemcsak egy egyszerű folyamat, ez egyben művészet. A pörkölés mértéke lehet lágy, közepes és intenzív. Az eljárás során képződnek az aromaanyagok, ekkor nyerik el végső színüket a kávébabszemek. A második fontos lépés a darálás. Az őrlemény finomsága alapján megkülönböztetünk törökös-, eszpresszó, finom- és közepesen finom őrlésű kávékat.

A kávéfeldolgozó cégek, piackutatások és felmérések alapján állapítják meg az arányokat, hogy a keverék mennyi robusta és arabica kávét tartalmazzon és a frissen leszüretelt babszemek milyen pörkölést kapjanak. Pörkölés fajtái: bécsi (középbarna szín, kissé olajos felszín, az aromák épp csak kezdenek felszabadulni a hő hatására), francia (sötétbarna szín, olajosan csillogó szemek, enyhén savas ízérzet a lefőzött espressoban), olasz (mély, olajos barna szín, füstös, édes, csokoládéra emlékeztető ízek, változatos aromák), spanyol (már majdnem megégetik a kávébabot, egészen mély barna, szinte fekete szín, megkóstolva keserű).

Válasszon igényeinek, ízlésének megfelelően a BRAVOS őrölt és szemes kávéi közül, készítse el kedvencét egy habos eszpresszót crema-val a tetején, hosszúkávét, erős feketét, tejeskávét felhabosított tejjel, habos kávét tejszínhabbal megkoronázva vagy akár egy cappucinot felgőzölt tejjel, megszórva kakaóval vagy fahéjjal.

Bravos Classic - Az ízharmónia

Klasszikus, 100% robusta kávé Afrika, Ázsia termőterületeiről olajosan barnára pörkölve, megfelelő módszerrel az ideális méretűre őrölve, hogy Ön kényelmesen, pillanatok alatt elkészíthesse kedvencét, legyen az egy espresso vagy egy hosszú kávé.

A kávé aromáját a keserű és savanyú anyagok összetevőinek aránya határozza meg. A robusta kávénak magas a koffeintartalma, savasabb, mint társa és kissé kesernyés az íze. Az arabica kávé kevésbé savas, hosszan maradandó karamellás, csokoládés utóíze van.

A Bravos Classic a hagyományos, megszokott ízek kedvelőinek, reggel vagy ebéd után, tejjel vagy nélküle, változatos formában, hosszúkávénak vagy espressonak elkészítve.


Őrölt kávé
Kiszerelés:250g500g1000g 
Robusta:
 
 
 
 
 
Arabica:
 
 
 
 
 
Koffein:
 
 
 
 
 
Aroma:
 
 
 
 
 
Pörkölési szín:
 
 
 
 
 
Szemes kávé
Kiszerelés:1000g 
Robusta:
 
 
 
 
 
Arabica:
 
 
 
 
 
Koffein:
 
 
 
 
 
Aroma:
 
 
 
 
 
Pörkölési szín:
 
 
 
 
 
Szem méret:
 
 
 
 
 

Bravos Espresso – A mindennapok frissítője

Válogatott kávészemek arabica és robusta kávéfajták keveréke Afrika, Ázsia, Dél- és Közép-Amerika termőterületeiről olaszosan és sötétbarnára pörkölve, finomra őrölve.

Ebből a kávéból készül a legfinomabb krémes, testes Bravos Espresso a mindennapok frissítője. Az eszpresszó, melynek eredeti jelentése (olaszból lefordítva) gyors, sürgős, jellegzetesen zamatos aromáját a megfelelően szakszerű intenzív pörköléssel érik el, melytől a kávészemek mélybarnák és olajosan fénylenek. A keverék nagyobb arányban robusta (60%), kisebb részben arabica (40%) kávét tartalmaz. Az elkészült ital erős és telt, a robustának köszönhetően magas a koffeintartalma. Aromákban gazdag, változatos ízvilágot az arabica kávé ad neki. Milyen az igaz espresso? Zamatos, krémes, a kávé íz- és aromaanyagai karakteresebben jelen vannak, az ital sötét, cukor nélkül is édesnek érezzük és a tetején az elmaradhatatlan vörösesbarna hab a crema.

A Bravos Espresso a mindennapok frissítője, készítsen belőle eszpresszót, fogyassza frissen az elkészülte után azonnal előmelegített csészéből, mivel állás közben a nedű sokat veszít élvezeti értékéből.


Őrölt kávé
Kiszerelés:250g1000g 
Robusta:
 
 
 
 
 
Arabica:
 
 
 
 
 
Koffein:
 
 
 
 
 
Aroma:
 
 
 
 
 
Pörkölési szín:
 
 
 
 
 
Szemes kávé
Kiszerelés:1000g 
Robusta:
 
 
 
 
 
Arabica:
 
 
 
 
 
Koffein:
 
 
 
 
 
Aroma:
 
 
 
 
 
Pörkölési szín:
 
 
 
 
 
Szem méret:
 
 
 
 
 

Bravos Premium - A különleges élmény

Bravos Prémium kizárólagosan arabica kávéból Dél- és Közép-Amerika magas minőségű termőterületeiről olajosan barnára pörkölve, megfelelő módszerrel az ideális méretűre őrölve.

Az arabica kávé a világ kávétermesztésének kétharmadát teszi ki. A legjobb minőségű prémium- és desszertkávék arabica kávéból készülnek. Kevesebb a savtartalom, alacsonyabb koffein, mint más fajtáknál. Aromákban, ízekben gazdag és pörkölés után karamell, csokoládé vagy éppen mogyoró íze sejlik fel, utóízét hosszan megtartja. Készíthetünk belőle espresso-t, vagy hosszú kávét több vízzel, tejeskávét sok habos tejjel, esetleg kedvenc ízesítésű capuccinónkat. Nyári meleg esetén jól esik egy frissítő, hűs jegeskávé vanília fagylalttal és tejszínhabbal.


Őrölt kávé
Kiszerelés:250g 
Robusta:
 
 
 
 
 
Arabica:
 
 
 
 
 
Koffein:
 
 
 
 
 
Aroma:
 
 
 
 
 
Pörkölési szín:
 
 
 
 
 
Szemes kávé
Kiszerelés:1000g 
Robusta:
 
 
 
 
 
Arabica:
 
 
 
 
 
Koffein:
 
 
 
 
 
Aroma:
 
 
 
 
 
Pörkölési szín:
 
 
 
 
 
Szem méret: